Tuesday, March 06, 2007

Kristdemokraternas vision för Sverige

Kristdemokraternas vision är ett samhälle där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter. Ett samhälle där ingen hålls kvar i sjukvårdens köer och där de äldre inte lämnas efter inom äldreomsorgen. Ett samhälle där varken unga eller seniorer hålls tillbaka från arbets-marknaden, och där inga entreprenörer hålls tillbaka av krångliga regler och för höga skatter. Vi tror på ett samhälle där barnen inte lämnas efter eller hålls tillbaka inom skola och barnsomsorg, eller i för stora barngrupper. Där funktionshindrade och andra med speciella förutsättningar inte tvingas stå utanför samhällsgemenskapen. Vår vision är ett Sverige där frågor om miljö och fattigdom tas på allvar, där var och en får utvecklas utifrån sin förmåga, och där vi tar vara på varandra.

Det är mycket som är bra i Sverige – men det finns också stora brister. Trots att vi befinner oss på toppen av en högkonjunktur står drygt en miljon människor utanför den ordinarie arbetsmarknaden. Det är oacceptabelt att så många människor i vårt land inte får uppleva den värdefulla arbetsgemenskapen. Och vad händer den dag konjunkturen vänder nedåt? Socialdemokraterna blundar för dessa problem och framtida utmaningar. De saknar en politik för att få fler i arbete.

Det finns också en sida av Sverige som inte stämmer med bilden av vårt land som ett välfärdssamhälle. Det är det glömda Sverige. Det finns äldre människor som lider i ensamhet och inte får den vård och omsorg de behöver. Familjer splittras och rotlösheten växer bland barn och ungdomar. Skolan misslyckas med att ge alla barn kunskap och vägledning. Våldsbrottsligheten ökar och blir grövre. Girighet och ohederlighet breder ut sig.
För att förverkliga vår vision om ett samhälle där ingen hålls tillbaka, och ingen lämnas efter krävs ett nytt ledarskap.

Inför valet den 17 september utfärdar Kristdemokraterna ett garantibevis. Vi ställer upp till val till riksdag, landsting/region och kommun för mandatperioden 2006-2010. Oavsett i vilket val Du väljer att ge oss Ditt förtroende ska Du veta vad kristdemokraterna står för.
Vi tror på öppenhet och därför beskriver vi här den politik som Kristdemokrater kommer att driva.

Vi vill ha en dialog med Dig som väljare. Har Du frågor eller synpunkter på hur kristdemokratiska företrädare agerar? Tycker Du inte att vi gjort tillräckligt? Vi vill ta hand om din ”reklamation” på bästa sätt. Hör av Dig till vår ”kundtjänst”:
reklamationer@kristdemokraterna.se eller telefon 08-723 25 00 så lovar vi att ge Dig ett svar. Bara genom aktiva medborgare får vi en levande demokrati.

Stockholm juli 2006
Göran Hägglund partiledare

0 Comments:

Post a Comment

<< Home