Tuesday, November 06, 2007

Hur dåligt måste man må för att vara sjuk?

På grund av bristander resurser nekas idag många människor psykiatrisk vård, människor som med rätt behandling skulle kunna må bättre och klar sig i samhället. I januari 2008 startar därför den stora satsningen på psykiatrin. Läs mer på ...
http://www.schystare.se

Partiledare för Kristdemokraterna och socialminster Göran Hägglund skriver: "Jag vill att människor med psykiska problem måste få den hjälp och det stöd som man behöver. Framförallt är detta viktigt för barn och unga, där tidiga insatser kan vara avgörande för barnets framtid. Därför genomför vi stora satsningar på detta område."

I år satsar vi 500 miljoner kronor för att förbättra tillgängligheten och stärka kvalitén i den psykiatriska vården, arbetet sker med fokus på barn och unga. 214 miljoner kronor ges till landstingen för att förkorta väntetiderna för besök och behandling och den nationella hjälplinjen får störra resurser. 150 miljoner kronor har avsatts för att förbereda öppenvård med särskilda villkor. För att öka kvalitén sker en satsning på nationella kunskapscentra och på vidareutbildning av vårdpersonal. Ett ekonomiskt stöd ges till brukar- och anhörigorganisationer som gör en stor och mycket viktig insats. Under 2008 satsas ytterligare 500 miljoner för att öka kvalitén och en långsiktig plan presenteras för hur psykiatrin ska bli bättre.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home