Wednesday, September 20, 2006

Alliansen bildar Ny regering !

När valet nu är klart är man tacksam för Alliansens seger. Socialdemokraterna borde ha prioriterat arbetslösheten som nr 1 i deras valmanifest, men valde istället att förtiga den. Så gör ett parti om man vill tappa regeringsmakten. Nu får man hoppas att Alliansen hårdprioriterar massarbetslösheten som blivit ett verkligt samhällsproblem. Vi måste helt enkelt få folk i arbete för att i framtiden ha möjlighet att avsätta tillräckligt med medel till skola, vård och omsorg.

Nu vill man se ett fortsatt gott samarbete mellan Allianspartierna under de första fyra åren, att man ser till Sveriges bästa och inget annat. Samtidigt måste de enskilda partierna våga lyfta fram sina profilfrågor, men det får inte ske på bekostnad av sammanhållningen.

Valet blev tyvärr en besvikelse för oss Kristdemokrater i Gästrikland och Gävle kommun. Vi hade hoppats på ett bättre valresultat (mellan 8,3 % - 10,7 %) och ett regimskifte för Alliansen i Gävleborgs Läns landsting och Gävle kommun, men detta lyckades vi inte med denna gång. I länet tappar vi tyvärr vårt riksdagsmandat. Mycket tråkigt att vår kompetente och trevlige Ragnwi Marcelind nu måste lämna Riksdagen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home