Saturday, September 16, 2006

Detta vill Kristdemokraterna i Gävle åstadkomma i Gävleborgs Läns Landsting !

Kristdemokraterna arbetar för att ge trygghet och valfrihet i vården och omsorgen. Vi uppmuntrar till alternativa driftformer och mångfald i vården. Vi vill införa en telefonkultur som medger personlig kontakt och se till att vårdgarantin blir en realitet. Vi ska kämpa för att Gävleborgs län ska bli ett län där ingen lämnas kvar i sjukvårdens köer. Det ska vara en rutin, för den som så önskar, att kunna nå sjukvården via datakommunikationssystem för att beställa och avboka tider och remisskrånglet ska bort.

Ett gott liv - Att förebygga att sjukdom uppstår besparar många människor lidande. Vi tror att varje satsad krona på förebyggande arbete ger mångdubbelt igen. Folkhälsoarbetet ska ske i samverkan mellan hälso- och sjukvården, kommunerna, försäkringskassan, arbetsgivarna och olika frivilligorganisationer. Alla ska ha rätt till medicinsk, social och arbetsinriktad rehabilitering. Kristdemokraterna vill upprätta en Folkhälsopolitisk plan för länet med tydliga mätbara mål.

Ingen röst är för svag för att höras - De patienter som har störst behov ska få vård först. Alla ska ha rätt till en värdig vård i livets slutskede. De anhörigas delaktighet och insatser är ovärderliga och måste upprättas. Barn och ungdomars psykiska ohälsa måste fångas upp tidigt. För oss Kristdemokrater är vård av psykiskt sjuka ett prioriterat område.

Närvård med patienten i centrum - Närvården ska vara "första linjens sjukvård" - den som inte kräver sjukhusets resurser skall ha tillgång till en bred kompentens som familjeläkare, distriktssköterskor, geriatriker, psykosocial och rehabiliteringsteam. Äldre multisjuka ska alltid erbjudas att välja en fast vårdkontakt som har helhetsansvar för personen.

Säker vård av god kvalitet - All vårdpersonal ska ha utbildning och fortbildning i kvalitetssäkring och patientsäkerhetsarbete. All teknisk utrustning och vårdkvaliteten ska säkras fortlöpande.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home