Saturday, September 16, 2006

Detta vill Kristdemokraterna i Gävle åstadkomma i Gävle kommun !

Vi arbetar för ett samhälle som är fyllt av värme, omtanke och framtidstro. Vi bryr oss om alla de som känner att de inte fått den bästa starten i livet och om alla de som kommit invandrande till vår kommun. Vi vill ge alla föräldrar mer tid med barnen. Vi bryr oss om alla äldre och att de ska få en värdig omsorg. Vi bryr oss om de som är arbetslösa och upplever en otrygg tillvaro. Vi vill vara en röst och en förlängd arm för alla de människor som inte orkar, vill eller själva kan göra sin röst hörd.

Vi arbetar för trygghet och frihet - i en kommun som ger föräldrar mer tid för barnen. Kommunalt vårdnadsbidrag till de föräldrar som själva ordnar sin barnomsorg. Maxtak för barngruppernas storlek i förskolan - för att säkra kvalitén. Familjecentral som samlad resurs för stöd till föräldrar med "supernannys" för de som behöver extra hjälp.

Vi arbetar för trygghet och frihet - i en kommun med en skola med tydliga värderingar och bra utbildning. Individuella studie- och utvecklingsplaner för att nå uppsatta mål. Särskolan ska fortsatt vara en egen skolform. Likvärdiga förutsättningar för friskolor och den kommunala skolan.

Vi arbetar för trygghet och frihet - i en kommun med värdig omsorg. Värdighetsgaranti med tydliga garantier om hjälp av personal, rätt till utevistelse och kulturupplevelser. Vidareutveckling av stöd till anhörigvårdare i samarbete med frivilligorganisationer. "Eget val" inom äldreomsorgen med rätt att välja vem som ska utföra hemtjänst och en boendegaranti för äldre över 85 år som innebär anpassat boende efter behov.

Vi arbetar för trygghet och frihet - i en kommun där näringslivet växer. Näringslivsråd där företagare har bra dialog med kommunen och högskolan. "Tjänstegarantier" för att ge företagen snabbare service. Kommunal landsbygdsutvecklingsplan för att stimulera företagande på landsbygden.

Vi arbetar för trygghet och frihet - i en kommun med hållbar utveckling. Ekologiska livsmedel till förskolor, skolor och äldreboenden. Utbyggd kollektivtrafik. Lokala miljömål som är kända och accepterande av folket.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home