Tuesday, March 06, 2007

Kristdemokraternas Garantibevis

Vi kristdemokrater går till val 2006 med ambitionen att förnya Sverige. I kommuner, landsting och i riksdag. Medlet för att nå detta mål är att bilda regering med övriga icke-socialistiska riksdagspartier. Kristdemokraterna, moderaterna, folkpartiet och centerpartiet har därför bildat Allians för Sverige. I de flesta kommuner och landsting finns ett liknande samarbete.
Svensk politik behöver vitaliseras – för demokratins skull och för att människor och familjer ska få mer att säga till om. Det är dags att minska makten för dem som styrt och ställt under lång tid- och ge mer makt till dig.

Vi tror på ett samhälle med både trygghet och valfrihet. Vi vill uppmuntra till arbete och företagsamhet i hela landet. Vi vill att Sverige ska föra en aktiv utrikespolitik och ta sitt ansvar för miljön och den globala rättvisan. Vi vill skapa en välfärd värd namnet, där våra barn får en trygg uppväxt och våra gamla en värdig vård, där sjukvården finns då vi behöver den, där skolan ger barnen kunskap och normer, och där brottslighet bekämpas effektivt. Kvinnor och män, liksom gamla och nya svenskar, ska ha samma möjligheter.

Vi har idéerna för framtiden. Med Allians för Sverige erbjuds du ett tydligt alternativ. Vänsterkartellen bestående av socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet har sedan länge vänt människor ryggen. Vi vet inget om hur de tänker förvalta makten – om de får den i valet. Du som väljare har därför två val att göra. Dels vilket regeringsalternativ du vill stödja, dels vilken tyngdpunkt som ska råda inom ditt regeringsalternativ.

Kristdemokraterna utfärdar en garanti till dig som väljare som tydligt visar vilka frågor vi prioriterar högst. Du får här klara besked om vad en röst på kristdemokraterna innebär, och vilka frågor vi garanterat kommer att driva på alla nivåer där du ger oss förtroende att företräda dig. På det sättet får du möjlighet att utkräva ansvar om vi som parti inte lever upp till våra löften. Garantin ger dig trygghet – du vet vad Kristdemokraterna kommer att arbeta och ta strid för vid förhandlingsbordet. Vid nästa val kan Du utvärdera och reklamera – det vill säga byta parti – om du inte är nöjd. Vi ska göra vårt yttersta för att leva upp till ditt förtroende.

Vi kommer sannolikt inte få egen majoritet utan kommer därför tvingas kompromissa, men vi är övertygade om att vi kan komma långt med goda argument, starkt engagemang och kunskap. Får vi förtroende att ingå i en majoritet som leder din kommun, ditt landsting eller vårt land, ökar självklart möjligheterna att få gehör för vår politik. Ju större förtroende, desto större är möjligheterna! Vi garanterar att vi kommer att göra allt som står i vår makt för att under kommande mandatperiod 2006-2010 förnya Sverige på följande områden:

(forts ovan !)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home