Friday, April 14, 2006

Kristdemokraterna "För ett samhälle med både trygghet och valfrihet."

BARN OCH FAMILJ - "TRYGGA BARN SKAPAR ETT TRYGGARE SVERIGE"
Vi vill ha ett samhälle där familjen ses som den grundläggande gemenskapen och det finns mer tid för barnen. Det skall finnas valfrihet inom barnomsorgen.
Låt barnfamiljerna själva bestämma. Nej till tvångsdelning av föräldraförsäkringen. Skapa utrymme för mer tid tillsammans genom ett stöd på 60.000 kr i form av barndagar efter föräldraförsäkringen. Inför ett kommunalt vårdnadsbidrag för att ekonomiskt stödja även de föräldrar som själva sköter sin barnomsorg. Skapa en skola med ordning och reda.

ÄLDRE - "EN TRYGG ÅLDERDOM, DÄR ÄLDRE GARANTERAS EN VÄRDIG OMSORG"
Vi vill ha ett samhälle där alla oberoende av ålder behandlas med respekt och även äldres erfarenhet tas tillvara på arbetsmarknaden. Inför en värdighetsgaranti som garanterar alla en trygg äldreomsorg. Inför rätt att välja boende för alla som fyllt 85 år. Motverka diskriminering av äldre på arbetsmarknaden. Sänkt inkomstskatt efter 65 år.

JOBB OCH FÖRETAG - "EN TRYGG ARBETSMARKNAD DÄR MÄNNISKOR HAR ETT ARBETE"
Vi vill ha ett samhälle där företagande och entreprenörsskap uppvärderas coh betraktas som grunden för ett välfärdssamhälle. Sänk skatten, främst för låg- och medelinkomstagare. Minska regelkrånglet för småföretag. Avskaffa företagens medfinansiering av sjukfrånvaron. Sänk arbetgivaravgiften kraftigt vid nyanställningar.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home